Trump frikänd från misstankarna om samröre med Ryssland


Trump frikänd från misstankarna om samröre med Ryssland 1

Det har pågått en lång utredning kring den amerikanske presidenten Donald Trump, och hans eventuella samröre med ryssarna under det förra presidentvalet. Nu har Robert Mueller som lett undersökningen friat Trump från misstankarna.

Dagligen har media rapporterat om Trumps samröre med ryssarna, och nu när inga bevis finnes, då blir det inte några basuner eller trumvirvlar direkt. Medierna är ganska tysta.

Och det är tråkigt, för det är på detta vis vi lär känna mediernas rätta ansikten. Om vi hade haft fria och obundna kanaler med rörligt intellekt så hade några tagit Trumps parti och några motståndarens, eller ännu hellre försökt att vara lite mer neutrala och ägnat sig åt saklig rapportering.

Istället sänker sig även tidningar som DN och SvD ner till kvälls- och skvallertidningsnivå och postar allt skräp och rykten de hittar om Trump. Medierna är överfulla med den amerikanske presidenten, förra året nämndes han oftare än vår egen statsminister.

Och det är sällan det skrivs något positivt, trots att Trumps popularitet ökar bland väljarna, trots att hans skattesänkningar och avregleringar gillas av folket. Trots att även hans mur-projekt utmed den mexikanska gränsen tacksamt tas emot av många amerikanska medborgare.

Och det är ju inte så märkligt att ha en barriär utmed en landsgräns, det är ju så vi stoppar personer från att passera illegalt. För den som vill komma in så finns det gränsövergångar utposterade med jämna mellanrum, där man kan passera in i landet. Konstigare än så är det inte. Inget har förändrats i och med Trump.

Istället har medierna blivit aktivister, och i sin iver att klämma åt Trump så har man närmast propagerat öppna gränser, vilket är en företeelse som är minst sagt kontroversiell och sällan existerat i verkligheten. Inte ens Obama förespråkade öppna gränser, varför skulle Trump göra det?

Alla medel har använts till att snärja den Orange Hitler, som somliga kallar den amerikanska presidenten. Trumphatet har tagit sig hysteriska och skrattretande proportioner, och de inblandade gör bort sig allt mer. Snart skylls både vädret och cancer på Trump.

Vi har nått en närmast medeltida nivå på skvallret, ylandet och gnället kring denna offentliga person. Han liknas närmast vid en häxa eller trollkarl som till varje pris ska dömas och brännas på bål. Utan att någon egentligen vet varför.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag