Ted Cruz klättrar i primärvalen


Republikanske presidentkandidaten Texassenatorn Ted Cruz ligger tvåa efter Trump i opinionsundersökningarna. Förutom det sedvanliga religiösa värderingarna, familjen och det starka försvaret säger sig Cruz också försvara konstitutionen och arbetar för en mindre statsapparat. Frihet är ett ledord, något som fadern som var flykting från Kuba, verkar ha inspirerat honom till. Han brukade säga:

När vi stod inför förtryck på Kuba, då hade vi hade en plats att fly till. Om vi ​​förlorar vår frihet här, var ska vi då ta vägen?

Cruz kärnområden känns som en slags blandning mellan sedvanlig republikansk konservatism kryddat med en hel del oregerlig libertarianism. Och till skillnad mot Trump, Clinton m.fl – så känns Cruz inte lika mycket som en kappvändande maktmänniska, det verkar finnas en ideologisk överbyggnad och lite ideal kvar.

Det här kan i förlängningen tilltala de republikanska kärnväljarna. Min gissning är att när Trump skrikit sig hes och folk tröttnat på honom, då äntrar Cruz rummet och tar hem spelet. Håll ögonen på honom. Vi är fortfarande ganska tidigt i primärvalen, det kan hända mycket.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag