Svininfluensan var ingen pandemi


Jag åkte själv på svininfluensan i vintras, hade ca 38 graders feber i en vecka, samt att jag därefter fick lunginflammation. Det låter värre än vad det var. Lite antibiotika löste mina problem. Ofta handlar det om att besöka läkaren i tid, istället för att sitta och vänta ut sjukdomen.

Jag vaccinerade mig inte, jag hann inte innan jag blev sjuk, men hade nog inte gjort det ändå. Och nu i efterhand så visade sig att jag hade rätt. Svininfluensan (H1N1-viruset) var ingen pandemi. WHO har numera graderat ner det till en vanlig influensa. Svininfluensan är över.

Det var tillika FN-organet WHO som skapade panik runt om i hela världen genom att felaktigt klassa svininfluensan som en ytterst farlig och smittsam sjukdom. Miljarder skattekronor har slösats på felaktig och onödig vaccinering. Pengar som givetvis kunde ha använts till annat. Eller som kunde få ha varit kvar hos sina respektive ägare. Skattepengar är ju trots allt medborgarnas pengar, även om många politiker gärna glömmer det.

WHO har skadat sitt förtroende rejält. De kommer att krävas stora insatser för att vinna det tillbaka. Precis som IPCC, den internationella klimatpanelen, också under FN-flagg. Sedan höstens Climate Gate tvivlar man på om det överhuvudtaget funnits en någon global uppvärmning att tala om. Nu reser sig många klimatforskare och påtalar fler och fler misstag i IPCC: rapportering av klimatdata.

Att vilja väl är inte alltid att göra väl. Eller finns det några som tjänar på massvaccinering och miljöskatter?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om intressant, FN, WHO, svininfluensan, pandemi, H1N1, IPCC, miljö, global uppvärmning, växthuseffekten


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.