Sossarnas konservativa miljöpolitik


Trots att Sverige är ett av världens miljövänligaste länder ska omfattande regleringar införas, om socialdemokraterna får bestämma. Precis som terroristhotet kan miljöhotet användas av politiker för att inskränka den enskilde medborgarens liv och leverne. Märkligt nog är det brittiska Torys som inspirerat Mona Sahlin & Co. Läs mer hos Mattias Svensson.

Kollektivistiska ideologier kan uppenbarligen samsas kring dylika beslut, trots att konservativa och socialdemokrater åtminstone på pappret står långt ifrån varandra. Jag föreslår snarare avregleringar och skattelättnader så att folk får RÅD att köpa miljövänliga produkter, och att företagen får råd att satsa mer på forskning och utveckling.

Det finns ju en skriande efterfrågan på t ex miljöbilar, tyvärr är dessa bilar fortfarande ganska dyra. Ju fler som har råd att köpa, desto snabbare går det fasa ut dagens bensinbilar, och desto billigare och bättre blir de nya bilarna.

Svensken är väldigt miljömedveten. Häromdagen meddelade Arla att de tvingas stoppa leveransen av ekologisk standardmjölk eftersom efterfrågan är FÖR STOR. Fler bönder måste övertalas att arbeta ekologiskt innan produktionen kan sätta fart igen.

De flesta tar ett ansvar för miljön, men tyvärr kan pekpinnar och regleringar få motsatt effekt. Kanske fungerar vårt engagemang för bra, och politikerna känner att de inte bidragit till denna utveckling själva? För inte kan väl marknaden och medborgarna lösa så svåra frågor själva?!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, miljö, regleringar, socialdemokraterna, konservatism


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag