Om Ryssland invaderade Sverige, skulle det bli bättre eller sämre?


Om Ryssland invaderade Sverige, skulle det bli bättre eller sämre? 1Om vi leker med den osannolika tanken att Ryssland en dag skulle invadera Sverige. Vad skulle hända? Skulle det bli sämre för Sverige och svenskarna?

Några saker vet vi med säkerhet utifrån hur Rysslands ekonomi och kultur fungerar. Vi skulle få:

  • Lägre inkomstskatt
  • Lägre bolagsskatt
  • Lägre skatter på kapitalvinster
  • Billigare bensin
  • En mindre statsmakt
  • Slut på vänsterfeminism, transaktivism, klimathysteri etc.
  • Slut på kvoteringar utifrån kön, läggning och etnicitet.
  • Mindre immigration från tredje världen (förmodligen nettoutflyttning).

Jag kan tänka mig att en del svenskar skulle klaga på förlusten av yttrandefrihet och demokrati. Så är det, ryssarna är knappast kända för att värna dessa ting. Men hur har vi det själva med demokratin och yttrandefriheten i dagsläget?

Den som inte håller med om den nuvarande värdegrunden i Sverige har inte en chans att bli intervjuad, publicerad, citerad eller ens tillfrågad. Folk med avvikande åsikter har inte haft någon verklig yttrandefrihet eller kunnat påverka samhället de senaste decennierna. I Sverige har vi en form av mjuk censur, medan ryssarna kanske är mer tydliga kring vad man får säga och inte.

De arbetande gräsrötterna i Sverige, de som är nettoskattebetalare, skulle förmodligen få det bättre. Medan den skatteavlönade klassen, genuspedagoger, kommuninformatörer, landstingsbyråkrater etc, skulle få se sig om efter andra karriärvägar.

Det är många svenskar som inte känner att Sverige är deras land längre, eller en nation som på något sätt representerar deras intressen. De skulle mycket väl kunna ställa sig upp och försvara det Sverige som en gång fanns, men kanske inte dagens urartade samhälle. Att hitta femtekolonnare och quislingar skulle inte bli svårt för ryssen.

Eller så skulle de betrakta oss alla som hopplösa perversa, ogudaktiga lättingar. Och ge oss enkelbiljetter till Sibirien.


Prenumerera

Sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.