Om att omkullkasta rättsstaten


Beatrice Ask vill att personer misstänkta (ej dömda) för brott hängs ut inför släkt, vänner och allmänhet. Och härmed begår hon ett allvarligt brott emot de västerländska principerna om rättsstaten, där alla och envar är oskyldiga tills motsatsen bevisats.

Om det rör sig om dumhet, okunskap eller ett medvetet förakt för de mänskliga rättigheterna vet jag ej; hursomhelst så är det här om möjligt ännu värre än FRA-lagen. Och ett hån mot den grund varpå det moderna demokratiska samhället vilar.

Börjar västvärlden att bli gammal? Befinner vi oss i en hellenistisk period, det dekadenta slutet av en framgångsrik era, på gränsen till det nya okända? Den utlevande grekiska världen som besegras av de fantasilösa, fyrkantiga militärt överlägsna romarna. Eller en Weimarrepublik som väntar på sin Hitler? Vad är detta?

Den borgerliga alliansen når nya bottennivåer i det politiska arbetet. Det olyckliga samboförhållandet mellan blaskig nykonservatism och unken socialliberalism fortsätter av gammal vana och aggregerad  tristess. Vi liberaler har snart inga alternativ, vart ska vi lägga vår röst?

Det är numera helt bevisat och bortom allt tvivel att tomten bor i Sverige! Vi kan i höst se fram emot att välja mellan blå eller röda tomtar till tomteverkstäderna på Helgeandsholmen och Rosenbad. Jag föreslår att renarna får hålla till i ett närbeläget parkeringsgarage, så är arrangemanget komplett. Och att arbetsförmedlingen tar hand om rekryteringen av ett stort antal nissar. Är ni intresserade?

Att flytta till ett annat land blir snart ett alltmer lockande alternativ, även med tanke på klimatet, och vintern som aldrig tar slut. Om Sverige, ett litet perifert land i norr, ska fortsätta att vara ett intressant alternativ för människor och företag så krävs det en uppryckning av gigantiska mått.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, bearice ask, lagar, demokrati, alliansen


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag