Om att blidka de skenande koldioxidnivåerna


Om att blidka de skenande koldioxidnivåerna 1Norden har bytt religion ett antal gånger under historiens gång. Asarna tog över efter vanerna, som därefter ersattes av kotolikerna, och sedan protestanterna. Och idag har vi Universalismen, vars ena underavdelning är klimatkulten. Skiftena sker med ungefär 500-års mellanrum, och nu befinner vi oss alltså i en ny era.

Universalismen kan bäst beskrivas som en fortsättning på den asketiska protestantismen fast utan någon Gud, däremot förekommer det en rad profeter. Utövarna kallar sig ofta för ateister, eller att de har sin personliga tolkning av gud, men den sammanhållande kulturen är strikt protestantisk.

Man ska helst avhålla sig från att flyga och köra bil, för att blidka de skenande koldioxidnivåerna. Vi ska helst vara veganer, samt cykla i ur och skur, eller använda elscooter. Även våra kläder kan vara ett hot mot klimatet, alkohol och socker är också miljöbovar. Hundar och katter står för stora klimatutsläpp. Höstens kräftor kan också vara dåliga för klimatet.

Genom att klicka på knappen ”klimatkompensera” så kan man köpa en flygresa för ett något dyrare pris, och betala för botgöringen och klimatskammen. Genom att ständigt höja skatterna så kan man också kompensera för en undermålig livsstil. Om vi ger politikerna mer makt över vår plånbok och civilsamhället så finns det en chans att jorden kanske klarar sig. Politikerna måste göra något.

Denna puritanska religion tillåter inte rökning i några offentliga miljöer, inte ens utomhus; vi bör tillika sopsortera notoriskt, handla ekologiskt och närodlat. Och inreda våra hem vitt, enkelt, modernistiskt. Helst bör vi avstå från att skaffa barn, ty de är också en belastning för de ekologiska systemen.

Vi tror på allas exakta och lika värde, öppna gränser, öppna hjärtan och oändliga vidder, samt frihandel med totalitära stater. Och vi älskar också den gränslösa demokratin, som helt saknar spärrar, där den knappa majoriteten lagligen kan rösta för att råna minoriteten. Vi följer värdegrunden, de seriösa, neutrala och välbalanserade morgontidningarna och TV-kanalerna.

Och i skuggorna gömmer sig de onda, de med avvikande och sjuka åsikter, populisterna, kapitalisterna, högerextremisterna, islamofoberna. De ska motarbetas med alla möjliga medel. De har ingen rätt att tala, uttrycka sig och sprida sina konspirationsteorier och fake news.

Yttrandefriheten ska gälla med visst förbehåll, så länge man inte kränker eller gör någon ledsen. I den mån medborgaren bör yttra sig alls, det är onödigt med idéer och åsikter om precis allting. Tala är silver, tiga är guld.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag