Nu RÖSTAR jag på miljöpartiet


Efter att lagen om signalspaning klubbats igenom av den borgerliga alliansen är det dags för avbön. Sverige är numera det land i västeuropa som gått längst med avlyssning av sina medborgare. Vi kan jämföra oss med länder som Ryssland, Kina, Saudiarabien m fl. Inte ens det amerikanska hemliga signalspaningssystemet Echelon har så omfattande rättigheter.

På denna blogg har jag med mängder av inlägg och artiklar främjat alliansen och dess politik. Mitt syfte var att få till ett maktskifte, samt att få skriva av mig, att kanalisera den ilska jag har gentemot byråkrati, överförmynderi, orättvisor och oskäliga konfiskatoriska skattenivåer.

Många bloggar små hjälpte alliansen att vinna valet, även om partiordförande Persson (s) drog sitt strå till stacken med sin personliga stil och burdusa charm. Jag ville ha ett mer liberalt Sverige, ett Sverige som skulle lyfta fram människan istället för staten, ett friare samhälle helt enkelt.

Så blev det inte. De fåtal liberala reformer som alliansenpartierna genomfört är närmast försumbara. Och när de nu lagför den värsta integritetskränkningen i västerlandets moderna historia är det dags att säga ifrån.

MIN RÖST GÅR DÄRFÖR TILL MILJÖPARTIET. Jag är numera en grön libertarian, förlåt liberal, eller socialliberal kanske det ska vara. Socialdemokraterna kan jag knappast rösta på, de ville genomföra förslaget fast på annat sätt. De enda som är emot signalspaningen är v och mp, och eftersom vänsterpartiet gör mig fysiskt och idéhistoriskt illamående går min röst till miljöpartiet.

Miljöpartiet. Vi pratar om ett parti som tills alldeles nyligen ville införa medborgarlön, som slåss för 6 timmars arbetsdag, vill införa skyhöga straffbeskattningar på fossila bränslen för slutanvändarna, som vill avveckla kärnkraften och bygga ut vindkraft. Vi har ca 800 vindkraftverk i landet, de producerar knappt 1 TWh/år, dvs 0,6% av den totala elproduktionen. Någon som har lust att räkna ut hur många vindkraftverk som behövs för att befria oss från kärnkraften? Räkna dessutom in att vindkraft brukar räknas som ett komplement till andra kraftkällor. Hoppas beräkningarna håller… Jag bryr mig egentligen inte. Mp är förmodligen ÄNDÅ det bästa politiska alternativet just nu.

Även om mp skulle regera tillsammans med socialdemokraterna (förhoppningsvis utan vänsterpartiet) så finns det en chans att signalspaningsförslaget bryts upp eller förändras till det bättre.

Den borgerliga alliansregeringen kommer INTE att avskaffa lagen, nej, de är FÖR massavlyssning av det svenska folket, de är emot liberala kärnvärden, de vill ingripa i våra privata sfärer, lyssna, speja och se sig om i våra sovrum.

Politik handlar om att välja det minst dåliga, och mp är minst dåligt just nu. Även om de är helkassa. Och det säger en hel del om Svensk politik.

Rädda valarna!

Fler gröna artiklar kommer!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, miljöpartiet, alliansen, FRA


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.