När ska bombningarna leda till krav på regeringens avgång?


När ska bombningarna leda till krav på regeringens avgång? 11952 lade sig en extrem smog över London, beroende på ett olyckligt väderfenomen som inte tillät kolröken från alla stadens skorstenar att blåsa bort. Ca 4000 personer beräknas ha dött som en orsak av den dåliga luften, och 100,000 insjuknade. Trafiken i staden stod stilla pga dålig sikt, sjukhusen var överfulla, och det restes krav på premiärministerns avgång. Luftproblemen hade under många år negligerats och förbättringar skjutits på framtiden. Den olyckliga incidenten bidrog till kraftfulla åtgärder för att hindra dylika händelser i framtiden, och långsamt blev Londonbornas luft bättre.

Vi har sett inte mindre än tre bombningar under ett dygn i Malmö. Det borde vara rekord även i Sverige, där dylikt blivit vardag de senaste åren. Om den de brittiska politikerna satt löst under den den stora smogen 1952 så borde den svenska regeringen redan vara avskedad för länge sedan.

Vad är det som händer i Sverige? Bombdåd, rån, misshandel och våldtäkter verkar ha blivit vardagsmat. Frekvensen av dylika rapporteringar i pressen överskrider allt jag tidigare sett. Jag tänker inte gå in på detaljer, det finns de som beskriver detta bättre än jag, medier som gjort det till sin huvuduppgift att rapportera om försämringen av Sverige, då etablerade journalister anses försköna verkligheten. Men nu släpper till och med gammelmedia på tangenten, jag ser hemskheter på alla löpsedlar.

Sverige, fordom ett av världens rikaste och mest framgångsrika länder, mellan åren 1850 till 1950 växte dess rikedom i rasande takt. Sedan hände något, och efter varvsnedläggningar, oljekriser, finanskriser och politisk progressivism föddes den överbeskattade välfärdsstaten, som vi fortfarande dras med. Många av oss känner inte till något annat. Och idag har till och med medborgarnas säkerhet bytts bort mot kortsiktiga politiska vinster i det socialistiska rättviselotteriet. Tänk, hur ett ord som välfärd kan missbrukas och dras i smutsen.

Det är dags nu, att med omedelbar verkan kräva regeringen Löfvens avgång. Utlys extraval, låt mer lämpade personer ta över och reda ut krisen i landet. Timglaset har runnit ut.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag