McDonalds vill att feta barn ska dansa!


Jag köpte en ”Happy Meal” till min lilla dotter, som förvisso mest är intresserad av pommes fritesen, och i andra hand den medföljande presenten. Hon fick en liten musikspelare som bara kunde spela en låt, och det var givetvis en ganska enerverande låt. Jag och min fru började fundera över den märkliga presenten, vad var egentligen poängen med den där musikspelaren? På paketet uppmanades barnen att dansa och röra sig till musiken. Spelaren kunde fästas på kläderna, vilket skulle bidra till ökad rörelsefrihet.

McDonalds vill få feta ungar att röra på sig! De känner något slags moraliskt ansvar, eftersom de kränger onyttig mat.

Ibland önskar jag att de gav upp moralkakorna och erkände: ”Ok, vi lagar fet och onyttig mat, men den är uppskattad av många, och vi kommer att fortsätta med att erbjuda kladdiga burgare med sött bröd, söt ketchup samt ännu sötare Coca Cola. That´s it.”

Min dotter, som snart fyller två år, är lång och smal som ett streck, hon är dessutom smart; hon tröttnade på musikspelaren efter fem minuters frenetiskt knapptryckande, när hon insåg att den bara kunde spela en låt. Inte heller åt hon upp sin hamburgare.


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.