Kommer Woke-viruset också från Wuhan?


Kommer Woke-viruset också från Wuhan? 1Ni som trodde att den brittiska säkerhetstjänsten anställde hårda män i skräddarsydda kostymer, som körde eleganta brittiska sportbilar och drack dyngstarka vodkadrinkar – ni befinner er i ett helt annat universum. Och det handlar inte om att ni tittat på för många Hollywoodfilmer, nej.

Den moderna brittiska säkerhetstjänsten ägnar sig numera åt andra saker, som att motverka ”skadligt språk”. De huserar också personer som öppet tycker att ”vithet är problemet”. Ni börjar förstå vinken, woke-viruset har numera även drabbat agenter, dubbelagenter och spioner. Att ens uttala traditionella värderingar kan rendera enskilda samtal och förmaningar, samt anklagelser om sexism.

Det började med vissa universitetsfakulteter, spred sig snabbt i lärosalarna, vidare till institutioner, statliga verk och myndigheter, tidningar, trendiga it-företag och numera även militären och säkerhetstjänsten. Woke- och cancel-viruset är överallt.

Om vi i väst någonsin blir anfallna av främmande makt, eller infiltrerade av agenter, då kan vi i alla fall dänga fienden i huvudet med tjocka luntor av genusutredningar och intersektionella analyser. Medan vi hysteriskt gallskriker och anklagar dem för fulprat och mikroaggressioner.

Undrar om den ryska och kinesiska underrättelsetjänsten sysslar med genusdebatt? Tror knappast det.

Vi är så körda.

Jag börjar alltmer tro att även Woke-viruset kommer från Wuhan.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag