Ideologiskt och politiskt självplågeri


Ideologiskt och politiskt självplågeri 1Det börjar bli allt tydligare att västvärlden går mot en självförvållad kris, inte bara ekonomisk utan även kulturell. Låt oss bena ut det hela.

Vi har ett allvarligt demografiskt problem. Det första folk tänker på är invandringen, eller rättare sagt massinvandringen. Hundratusentals nya invånare sätter samhället på prov, då infrastruktur, jobb, vårdplatser och mycket annat inte finns på plats. Och invandringen är ett politiskt projekt, det finns inget som säger att vi måste ta emot alla dessa människor och försörja dem med skattemedel. Det är ett ideologiskt påfund.

Samtidigt som en fri- och barnlös livsstil propageras för ursprungsbefolkningen. Att förverkliga sig själv och ha kul är viktigare än att ta ansvar och bilda familj. Norm- och könsupplösande ideologier sprids i medier, reklam och filmer. Och visst låter det konservativt och trist att påpeka detta? Men notera att barnafödandet hela tiden går ner i väst och börjar anta allvarliga proportioner.

Nästa problemområde är brottsligheten, som många påstår är ett resultat av invandringen, men det är nog bara halva sanningen. Om poliser och åklagare gjorde sitt jobb så hade förstås alla dessa nya gangsters, våldtäktsmän och rånare suttit bakom lås och bom. Men så fungerar det inte riktigt längre. Det är påtagligt hur låga straff det här klientelet får, snart är de ute på gatorna och fortsätter igen. Och det handlar om att rättsväsendet ser brottslingarna som offer, och vurmar för deras frigivning och eventuella återanpassning till samhället. Även detta område är starkt ideologiserat.

Sen har vi problemen med energiförsörjningen, trots att vi för över 60 år sedan uppfann den perfekta energikällan, kärnkraften. Genom att sammanblanda kärnkraft med kärnvapenhotet så blev många väldigt rädda, trots att slutförvaringsproblemen och säkerheten löstes för länge sedan. Klimatrörelsen gör allt för att sätta käppar i hjulet inte bara för effektiva energikällor utan för allt annat som kan utveckla och berika samhället. Istället blir det mer skatter och allt hårdare regleringar. Även den här teknikfientligheten är ideologisk till sin natur och sprids av både aktivister och politiker.

Därutöver, evighetskrigen och världspolisambitionerna skadar västvärldens trovärdighet. USA, landet som sedan andra världskriget varit världens ledande ekonomiska och innovativa kraft är på nedgång. Ukrainakonflikten urholkar sakta dollarns unika position som världsvaluta. Det som började som en lokal dispyt har eskalerat till något som skulle kunna bli ett tredje världskrig. Den huvudlösa konflikten har inte bara tömt Natos vapenlager,  utan också bidragit till en västskeptisk allians som handlar med andra valutor, och vars ekonomi utmanar västvärlden. Även den här utvecklingen är politisk och påhejad av diverse aktörer.

Alla dessa politiska trender bidrar till att sänka den västerländska kulturen. Massmigrationen, rättshaveriet, livsstilsproblemen, energiproblemen, teknikfientligheten, företagsflykten och de meningslösa krigen kommer att leda till instabilitet och slutligen en krasch. Frågan är bara när? Och som alltid så kommer det att finnas vinnare och förlorare. Sätter vi inte omedelbart stopp för de här tendenserna så kommer vi att tillhöra den sistnämnda kategorin. Vår ekonomi och våra framtidsutsikter är egentligen goda, paradoxalt nog, om vi bara slutade med det ideologiska och politiska självplågeriet.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag