Hela listan – samtliga partier som ställer upp i riksdagsvalet 2018


Hela listan - samtliga partier som ställer upp i riksdagsvalet 2018 1Det är fler än S, V, Mp, SD, M, KD, L & C som ställer upp i riksdagsvalet nästa år. Över 50 partier står vid startlinjen, och ännu fler deltar i landstings- och kommunalvalen.

Kanske kan det denna gång vara extra intressant att leta upp ett parti som passar, ty många anser att de etablerade partierna har bleknat rejält.

Och nu när det finns möjlighet att enkelt sprida sitt budskap över internet borde fler kloka och intressanta personer få möjlighet till en plats i riksdagen. Nedan följer en lista över de partier som ska delta i riksdagsvalet.


Partier som ställer upp i riksdagsvalet 2018

Nedan följer ett urval av partierna, samt länk till deras webbsida:

Alternativ för Sverige
Webbplats: https://alternativforsverige.se/

Registreringsdatum: 2018-02-23
Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Arbetarepartiet-Socialdemokraterna (S)
Webbplats: http://www.socialdemokraterna.se

Registreringsdatum: 1956-08-02. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Centerpartiet (C)
Webbplats: http://www.centerpartiet.se

Registreringsdatum: 1995-05-18. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Direktdemokraterna
Webbplats: http://www.direktdemokraterna.se

Registreringsdatum: 2014-07-01. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Djurens parti (DjuP)
Webbplats: http://www.djurensparti.se

Registreringsdatum: 2014-02-19. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Enhet (ENH)
Webbplats: http://www.enhet.se

Registreringsdatum: 2014-03-12. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Europeiska Arbetarpartiet-EAP (EAP)
Webbplats: http://www.larouche.se

Registreringsdatum: 1985-03-22. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Feministiskt initiativ (FI)
Webbplats: http://www.feministisktinitiativ.se

Registreringsdatum: 2006-03-07. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Klassiskt liberala partiet (KLP)
Webbplats: http://www.liberalapartiet.se

Registreringsdatum: 2015-03-25. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Kristdemokraterna (KD)
Webbplats: http://www.kristdemokraterna.se

Registreringsdatum: 1996-08-29. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Kristna Värdepartiet (KrVP)
Webbplats: http://www.kristnavardepartiet.se

Registreringsdatum: 2014-02-24. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Landsbygdspartiet Oberoende (LBPO)
Webbplats: http://www.landsbygdspartiet.org

Registreringsdatum: 2012-10-31. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Liberalerna (L)
Webbplats: http://www.liberalerna.se

Registreringsdatum: 2015-11-30. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Medborgerlig Samling (MED)
Webbplats: http://www.medborgerligsamling.se

Registreringsdatum: 2017-05-17. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Miljöpartiet de gröna (MP)
Webbplats: http://www.mp.se

Registreringsdatum: 1985-02-04. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Moderaterna (M)
Webbplats: http://www.moderat.se

Registreringsdatum: 2013-09-06. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Nordiska motståndsrörelsen
Webbplats: https://www.nordfront.se/

Registreringsdatum: 2015-07-09. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Piratpartiet (PP)
Webbplats: http://www.piratpartiet.se

Registreringsdatum: 2006-02-15. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Rättvisepartiet Socialisterna (RS)
Webbplats: http://www.socialisterna.org

Registreringsdatum: 1998-03-31. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Skånepartiet (SKÅ)
Webbplats: http://www.skanepartiet.org

Registreringsdatum: 1979-05-15. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Sociala Partiet (SP)
Webbplats: http://www.socialapartiet.se

Registreringsdatum: 2009-02-11. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Socialistiska Partiet (SOC.P)
Webbplats: http://www.socialistiskapartiet.se

Registreringsdatum: 1985-02-18. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

SPI Välfärden (SPI)
Webbplats: http://www.spi-valfarden.se

Registreringsdatum: 2013-07-02. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Spritpartiet
Webbplats: http://www.spritpartiet.se

Registreringsdatum: 2010-03-04. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Svenska Förnufts Partiet (SFP)
Webbplats: http://www.svenskafornuftspartiet.eu

Registreringsdatum: 2014-04-10. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Sverigedemokraterna (SD)
Webbplats: http://www.sverigedemokraterna.se

Registreringsdatum: 1991-02-08. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Vägvalet (VägV)
Webbplats: http://www.vagvaletgbg.se

Registreringsdatum: 2014-02-21. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Vänsterpartiet (V)
Webbplats: http://www.vansterpartiet.se

Registreringsdatum: 1990-06-15. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Källa: valmyndigheten.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag