Har demokraterna en kandidat?


Just nu har Donald Trump övertaget på den republikanska planhalvan. Han framstår som antietablissemangets röst, och ett nytt fräscht kort för alla de som är trötta på statskramarna i Washington. Precis allt det där som Hillary Clinton ÄR. Kanske är hon därför inte den bästa motkandidaten till Trump?

Snacket går att en del demokrater till och med kommer att rösta på Trump om Clinton nomineras. Dessutom står hon inför en skandal av stora mått. Hon är under utredning av FBI för brott mot en uppsjö av olika sekretesslagar, då hon som utrikesminister använde en oskyddad server i hemmet för sin epost.

Om (när?) Clinton ställs inför rätta måste demokraterna snabbt hitta ett nytt ansikte. Bernie Sanders anses av en del vara ovalbar, då han med sitt socialistiska arv utgör en slags anomali inom amerikansk politik. Men han är mer populär än många tror, det har trots allt gått ganska bra för honom. Eller kommer vi att se en tredje kandidat?

Det finns en del som tror att vicepresidenten Joe Biden kommer att dyka upp som gubben ur lådan och stjäla showen på sluttampen. Och han är i det här läget möjligen ett bättre namn är Sanders och Clinton. Frågan är hur han kommer att klara sig mot Trump?

I det här läget, givet den laguppställning vi har, så är Trump den nye presidenten.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag