Återkomsten


Återkomsten 1Selinous, belägen på sydvästra Sicilien, var en av de viktigaste kolonierna under antiken. Staden grundades omkring  628 f.Kr av greker ursprungligen från Megara i västra Attika. Idag är området mest känt för sina imponerande tempelruiner. Det största templet mäter 113 x 54 m, och man tror att det var dedikerat till Zeus.

För en vecka sedan hördes ett märkligt ljud från området, några vittnen menar att det rörde sig om en slags sång, andra sa att det påminde om ett skri. Bländade ljus omslöt platsen likt norrsken som aldrig tidigare skådats på dessa breddgrader.

Alfieri Caporaso, en arkeolog som befann sig i området med en handfull studenter, kunde svära på att några av blocken runt Zeustemplet var rubbade från sina ursprungliga platser. Som om någon eller något kommit ut inifrån rasmassorna, ut från det fallna templet, och flyttat på de enorma stenfragmenten. Andra menade att det kunde röra sig om naturliga förändringar, jordskalv eller liknande.

Snart anlände hierofanten och mysterologen Tivadar Örvideki. Han var en av de få som insåg vad som höll på att hända. I själva verket hade han väntat länge och väl på detta tillfälle, ty det var hans livsuppgift, att övervaka den siste Gudens återkomst.

Örvideki, liksom hans företrädare hade läst skrifterna utan och innan, rest jorden runt på jakt efter tecken och varsel. Allt pekade på att den nionde inkarnationen var nära, och att platsen var Selinous. Om detta var de lärde överens.

Efter ytterligare någon dag sågs även storhertiginnan Alicia von Sturmstadt Paleologos på platsen. Hon hade hastigt avbrutit sin expedition till Antarktis, vars syfte var att utröna den pågående nedkylningen av jordklotet. Hennes Gulfstream privatjet angjorde den närliggande flygplatsen Trapani-Birgi Vincenzo Florio. Genom goda lokala kontakter undveks karantänsbestämmelserna med anledning av den överskattade influensan. Storhertiginnan var en person som sett historiens vindar växla hastigt genom ljus och mörker. Hon tog inga risker, hennes släkt hade genom åren skaffat en stor skara anhängare, mängder av jordegendomar, och en privatarmé som kunde mäta sig med små nationers. Alicia von Sturmstadt Paleologos var väl rustad inför sammanbrottet av lögnarnas välde, kommande kaos och omvälvningar.

Hierofanten och storhertiginnan hade aldrig förut träffats, men deras föregångare och förfäder hade gjort det, vid flera tidigare inkarnationer. Han var den enda som kunde tolka Guden, och hon var den enda som kunde se Guden i ögonen.

Shäpetwuul var tillbaka i vår värld.

 


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.