Framåt för svensk vänster i EU-parlamentet


Framåt för svensk vänster i EU-parlamentet 1Till etablissemanget stora glädje så backade högern i EU-valet. Det talas till och med om ett historiskt misslyckande för Sverigedemokraterna. Istället gick socialdemokraterna framåt, även moderaterna samt miljöpartiet som tredje starkaste parti.

Att miljöpartiet (som bidragit till fördärva Sveriges historiskt överlägsna energisystem) skulle få så många röster är märkligt. Samma parti har också varit drivande vad gäller massmigration och idén om öppna gränser.

Mot bakgrund av detta så framstår en röst på miljöpartiet som ett utslag av nationellt självmord. Visst kan man ha tankar om att förbättra miljön, men det blir lite bakvänt just i Sverige, eftersom vi redan har en väldigt strikt miljöpolitik, effektiv sopsortering, samt tidigare fossilfria kraftverk. Att förbättra miljön i världens miljövänligaste land är kanske inte lätt, och kanske inte ens önskvärt i det här läget, då vi har så många andra problem. Varför folk röstar på miljöpartiet är ett mysterium.

Men även socialdemokrater och moderater har varit drivande i den övergripande politik som gjort Sverige fattigt och otryggt. De har hela tiden gjort medvetna val som lett oss spikrakt till situationen vi upplever idag. Så, vi får väl anta att svenskarna är nöjda och glada, och vill ha mer vänsterpolitik?

Ute i Europa är läget annorlunda, där har högern gjort framsteg, vilket lett till att bland annat Macron upplöst parlamentet och utlyst nyval. Även i Tyskland ser vi en maktförskjutning från vänster till höger. Européerna är trötta på åratal av massmigration, och på alla de utmaningar den för med sig. De söker en annan politisk inriktning, de vill inte att vår kontinent ska vara ett gigantisk flyktingläger. Många i den yngre generationen förstår inte ens vad vi håller på med? Att destabilisera våra samhällen med främmande religioner och kulturyttringar, importerat våld, otrygghet och kriminalitet. Varför? Är det ett utslag av postkristen skuld? Grandiosa tankar om att hjälpa och förbättra världen? Men om det inte fungerar, ska vi bara banka huvudet i kaklet ännu en gång, och fortsätta med samma politik?

Många länder i Europa vill ha en annan strategi, en annan inriktning. Men inte Sverige. Valresultatet är talande, svensken vill ha mer migration och klimatpolitik. Och det kommer hon att få.


Prenumerera

Sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.