Den Anglo-germanska sammansvärjningen


Det finns mängder av konspirationsteorier på nätet, det kryllar av bilderbergare, illuminati, frimurare, nazi-UFO:n, ultrasionister och utomjordiska ödlehärskare. Men är det någon som avslöjat den största sammansvärjningen av dem alla? Nej, det talas väldigt lite om den Anglo-germanska maktsfären och dess inflytande på världen.

På nästan alla viktiga positioner i världen sitter folk med Anglo-germanskt påbrå, dvs med rötter i Storbritannien eller Nordeuropa. Till och med president Barack Obama har Anglo-germanska rötter, trots att han hellre lyfter fram sitt afrikanska arv.

USA och Nato styrs av Anglo-germaner, och den här konstellationen styr i princip hela världen, då inga andra länder eller folk förmår att utmana dess dominans. Och skulle Nato utmanas slås motståndet urskillningslöst ner.

Även inom näringslivet är det Anglo-germaner som styr de största företagen, som exempelvis EXXON, Shell, Apple, Wallmart, Microsoft etc. På topp 50-listan av företag med störst omsättning är 30 från Anglo-germanska länder.

På listan över nominell BNP kommer USA först, Tyskland trea, och Storbritannien på sjunde plats. Listan över BNP per capita är ännu mer slående, av världens 20 rikaste länder är 14 Anglo-germanska.

Ända sedan Romarriket föll har världen mer eller mindre dominerats av Anglo-germaner. Germanerna var talrika inom den romerska hären, och de var de som gjorde uppror och erövrade västra Romarriket och Italien. Frankerriket skapades av germaner, liksom det Tyskromerska riket och det Habsburgska. Även Ryssland dominerades ursprungligen av nordiska vikingar. Och det nordiska varangiska gardet hade en särställning inom det Östromerska riket.

Det var britter som upptäckte och koloniserade stora delar av världen, och det var britter och amerikaner som vann de två världskrigen – som i praktiken var ett krig mellan olika germanska folk. Tyskland och Österrike på ena sidan mot Storbritannien och USA. En intern maktuppgörelse Anglo-germaner emellan.

Nåväl, nu är jag ju inte en konspirationsteoretiker av stora mått. Jag tror också att man ska vara försiktig med att tillskriva vissa folkslag specifika egenskaper. Vi är alla individer, och vi är alla olika.

Man kan betrakta min beskrivning av Anglo-germanerna som ett tankeexperiment. Värt att fundera på innan man anklagar judar, araber, kineser eller andra folk för att konspirera och ta över världen.


Prenumerera

Sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.