Coola kommunister


Visst är det coolare med en svart t-shirt med ferrari-röd stjärna än en dassig skjorta från KappAhl? Eller varför inte en Mao-keps, palestinaschal, svart rock, kängor och skön, skön, skön musik i iPoden, som rockar röven av högern! Det finns en hel kollektion med designade attribut för den klädmedvetne socialisten, från små chicka arméväskor, underkläder, till huvor i olika storlekar, eller varför inte en replika av Palmes jeansdress eller Ahmadinejads nätta kostym i x-small.

Samma sak är det i bloggvärlden, man kan inte mer än gilla den missriktade, men ack så vilda och rena kraft som finns bakom dessa svarta, väldesignade, mörka och dystra bloggskal: vänsterbloggar, kampbloggar, konfliktbloggar, radikalfeminstbloggar etc. Engagerade människor som skriver om klasskampen, förtrycket, kapitalistväldet, den strukturella diskrimineringen av kvinnor, utlänningar, djur. Och överklass-våldtäktsmän (dömda av Aftonbladet) som släpps fria! Sist men inte minst, den vidriga borgerliga regeringen som sänker a-kassan för de rikaste, tvingar arbetslösa att jobba, lämnar ut statens pengar till medborgarna, avskaffar värnplikten i fredstid etc etc.

Visst var det coolt när morsan och farsan stod på barrikaderna på 60-70-talet, frisyrerna, polisongerna, attityden! När de gjorde uppror mot det kapitalistiska skolsystemet (i sosseland…) och ockuperade sitt eget kårhus! SVT har hakat på vänstertrenden och sänder tv-serien Upp till kamp under hösten. Samtidigt gör regeringen upp med kommunismens blodiga arv, när de släpper boken om de rödas brott mot mänskligheten. Att länder inspirerade av Marx läror alltid misslyckats är inget som oroar de coola kommunisterna. Kepsen är viktigare än vad som finns under den. Stalin och Mao var ju inga RIKTIGA kommunister, eller var de det? Åsikterna går isär.

Det är helt rätt att vara ung och röd, testosteronet löddrar av faktiska och inbillade oförätter; tänk att Marx kan bemöta alla idéer och ge svar på allt! En holistisk väv som inbegriper allt, stringentare än de stora konspirationsteorierna, mer utstuderad än snickarkillen från Nazaret, och oändligt mer genomtänkt än alla dessa förljugna idéer om frihet, jämlikhet och broderskap som polarn i KappAhl-skjortan mumlar om.

Det ingen idé att diskutera med socialister, de har ändå alltid rätt; i bästa fall blir du förlolämpad och hånad. Vi som har småbarn känner igen fenomenet, min dotter tycker att lillebrorsans leksaker är ALLAS, medan hennes leksaker uteslutande är HENNES. Om lillebror opponerar sig får han en smäll på huvudet. Kringgärda detta med snåriga teorier, skaffa en profet med stort skägg, och hetsa olika folkgrupper mot varandra så har du socialismen i ett nötskal. Väljer du att hetsa olika raser mot varandra kan du istället kalla dig nationalsocialist, eller hetsa nationer och religioner mot varandra och kalla dig konservativ. Olika varianter av mobbingideologier; coolast kläder vinner, och glöm inte musiken!

Intressant? Andra bloggar om: samhälle, politik, vänstern, kommunism, marxism, socialism, satir, humor


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag