Anna Kinberg Batra avgår som partiledare – moderaterna under transformation


Anna Kinberg Batra avgår som partiledare - moderaterna under transformation 1Moderaterna har i Sverige länge varit en motkraft mot de galnaste socialistiska experimenten. Och när vi idag tittar i backspegeln tror jag även många på vänsterkanten i tysthet nickar instämmande. Socialdemokraternas löntagarfonder var ingen lyckad strategi, inte heller förbud mot privata skolor, förskolor, sjukhus, apotek, telebolag, tv, radio etc.

Vi lever i en öppnare och friare värld idag, och vi är ett stort tack skyldiga till moderaterna som ofta jobbat i motvind.

Men något hände med partiet under Fredrik Reinfeldt, istället för att bekämpa galenskaperna blev man en del av dem, allt för att få tillträde till maktens korridorer. Moderaterna blev de blå sossarna.

Nu står de inför ett vägskäl. Anna Kinberg Batra blev symbolen för Reinfeldts svekfulla politik, och nu är det förmodligen dags för något nytt. Det blåser högervindar, och identitetsvänstern är på väg att förgöra sig själv. Moderaterna har hittills stått oförberedda inför den nya utvecklingen. Det kan bli ändring på det, lite beroende på vem som blir partiledare. Om en annan grå skuggfigur tar över är partiet slut.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag