Den hemliga ideologin


Den hemliga ideologin 1Drömmen om lyckoriket, Utopia, problemet har gäckat mänskligheten i århundraden. Hur bygger man ett samhälle där alla är omtänksamma och respekterar varandra? Hur går man tillväga? Kanske finns det bara ett enda sätt att nå dit.

Motarbeta nationalism

Först och främst måste man sudda ut alla gamla historiska orättvisor och känslan av att tillhöra ett visst folk eller en viss stam. Nationalism är roten till mycket av det onda i världen.

Målet kan uppnås genom en ytlig och förenklad historieundervisning i skolorna. Undervisningen måste därför styras av en centraliserad läroplan, och det är bra om skolsystemet är statligt ägt eller statligt finansierat, eftersom det då blir lättare att kontrollera.

Att uppmuntra olika etniciteter att skaffa barn tillsammans bidrar också till att undanröja gamla historiska konflikter. De blandade barnen kommer därför att vara fria från både gamla traditioner och etnicitet. Ett nytt folk skapas och mänskligheten kan börja om på nytt från ett oskrivet blad.

För att folkblandning ska kunna ske måste man flytta nya människor till nya länder, och följaktligen också stödja dem under tillräckligt lång tid för att de ska välja att etablera sig och stanna. För detta bör man skapa infrastruktur, försörjning och migrationsvägar över länder och kontinenter.

Ta kontroll över religionen

De gamla religionerna ska inte heller uppmuntras, eftersom de alltför ofta blir ett hinder och bidrar till gammaldags tänkande och ett ökat intresse för historia och det egna folket. Samtidigt är det inte önskvärt att helt utplåna religionerna, eftersom de har en sammanhållande effekt, utan det är bättre att infiltrera och kontrollera dem, som med skolorna. Religionen bör sprida rättvisebudskapet och tona ned mer komplicerade tankar.

Jämlikhet

Skillnader mellan könen bör suddas ut. Både män och kvinnor ska arbeta och betala skatt så att de känner sig som en del av samhället. Om något av könen har svårare att utföra vissa typer av arbeten bör trösklarna sänkas, oavsett om arbetet i sig blir lidande. Arbete är först och främst en sysselsättning. Skillnader i ansträngning och skicklighet bör tonas ner; det är gruppens totala ansträngning som räknas, inte den enskilda individens.

Vi bör uppmuntra jämlikhet och rättvisa inom livets alla områden, oavsett om det gäller kön, etnicitet, läggning, kroppspositivism osv. Den här typen av aktivism är uppbygglig och fostrar goda rättrådiga medborgare. Det spelar egentligen ingen roll om vi redan uppnått rättvisa inom ett specifikt område, kampen kan göras om gång på gång, symbolvärdet är viktigt och skapar enighet.

Förlåtande attityd gentemot brottslighet

Synen på brott och straff bör också förändras. I ett gott och tryggt samhälle bör människor ges upprepade chanser i livet. Man kan ha otur på grund av yttre omständigheter. Fängelsestraff bör ändras till utbildning eller vård, med återanpassning till samhället, och rehabiliteringstiden bör vara så kort som möjligt.

Rationell sjukvård

Sjukvården ska effektiviseras och utformas industriellt. Sjukdomar och åkommor som hotar samhället bör ges första prioritet, individens specifika problem kommer i andra hand. När resurser inte finns så skapas köer, och folk får vänta tills det blir deras tur. Om de invaggas i tron att vården håller väldigt hög kvalitet så kommer de att vänta utan att klaga, och känna sig privilegierade när det blir deras tur.

Positiv media

Media bör rapportera uppbyggliga och positiva nyheter. Brottsrapportering bör tonas ned och förövarnas etnicitet skyddas. Politiska nyheter bör förenklas och ha en positiv ton, även om det finns negativa effekter. Lättsam underhållning är också viktigt och majoriteten av sändningarna bör koncentreras på detta, liksom att lyfta fram glättiga kändisar, som kan ge distraktion och en mild flykt från verkligheten.

Om människor motsätter sig medierapporteringen och sprider budskap som strider mot samhällets värderingar bör de utfrysas socialt, ges olika misskrediterande epitet och slutligen, om det inte hjälper, omskolas eller vårdas. Brott mot samhället är värre än brott mot medborgarna.

Accelererad demokrati

Samhället styrs enligt demokratisk värdegrund, allmänna val hålls med jämna mellanrum. Politikens huvuduppgift är att genomföra den rådande agendan. Genom utbildning, privilegier, mutor och i värsta fall hot så hjälper man de enskilda politikerna i rätt riktning. Ibland blir det krokiga vägar, men målet är redan på förhand utstakat, annars skulle vi aldrig kunna skapa lyckoriket. Vår ideologi är en överideologi.

Utjämning

Sociala skillnader mellan rika och fattiga ska utplånas. Lönerna bör harmoniseras via fackföreningar etc. så att de flesta tjänar ungefär lika mycket. Höga skatter och inflation gör det svårt att spara och bygga upp kapital, och överlåta den till nästa generation. Människor bör uppmuntras att hyra sin bostad istället för att äga den, liksom att hyra/leasa bil och helst åka kollektivt. De bör lämna så lite spår efter sig som möjligt.

På så sätt blir alla jämlika.

Nåja, inte alla, det kommer naturligtvis att finnas en överklass som styr samhället. Och de får en annan utbildning än folket, de kommer att gå på elitskolor och lära sig hur världen ser ut på riktigt. De ges speciella förutsättningar, för att kunna bli kloka ledare och upprätthålla lyckorikets fortsatta existens.


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.