Varför är det ingen som TAR DEBATTEN med Åkesson?


Ja, varför är det ingen som tar debatten med sverigedemokraterna? Istället för att ignorera dem eller utmåla dem som det värsta hotet sedan kommunisterna försökte ta över landet i början av seklet – så borde någon TA DEBATTEN. Det här har man hört tusen gånger.

Om vi funderar på det hela så är det inte så lätt att debattera med SD, och i synnerhet inte Jimmie Åkesson, som är en slipad politiker med en utstuderad repertoar.

Den första fällan handlar om själva flyktingpolitiken. Varför vill ni ta emot FÄRRE flyktingar? Då är ni ju rasister, brukar det heta.

Åkesson svarar med sin släpiga blekingska att de bara vill justera den svenska flyktingpolitiken efter Finlands eller andra grannländers, de tar ju emot färre. Är finnar och islänningar rasister? Eller så svarar han att de vill ha en liknande flyktingpolitik som 1989 under Ingvar Carlsson, var har han rasist också?

Svårt att greppa honom där. Diskussionen utmynnar ofta i att Sverige ska vara MER solidariskt än andra länder, eller jämfört med hur man var förut. Ofta slutar det att frågeställaren istället för förklara sig. Varför ska Sverige ta emot så många fler? Våra resurser är begränsade och vi betalar redan hög skatt.

Det blir lätt nitlott i debatten om flyktingkvoter.

Partiets mörka förflutna? Ja, det är många som drar det kortet. Då förklarar Åkesson att partiet har utvecklats länge och väl. De har nolltolerans mot rasistiska uttalanden inom partiet, och de har ju bevisligen uteslutit flera gaphalsar under åren. Svårt att komma åt honom även där.

Många inom partiet har ägnat sig åt kriminella aktiviteter?

Åkesson svarar att han inte kan svara för alla som röstar på Sverigedemokraterna. Det finns förmodligen kriminella även inom sossarna och moderaterna etc etc.

Och där står man. Hur ska man ta debatten med Åkesson egentligen?

Det finns massor av skäl varför man inte ska rösta på SD, men vi tenderar att inte tänka politiskt, även när vi står inför denna slipade politiker. För det är just vad han är, och som en sådan ska han ha en plan för Sverige.

Kanske ska man fråga honom om hur SD ska få fler jobb, företag och investeringar till Sverige? Vad har han för planer för att landet ska utvecklas? Varför ska Sverige som en av få länder i världen ha nästan 50% skattebörda? Varför är skolorna medelmåttliga och vården svårtillgänglig? Vad tror han om svenskarnas höga belåningsgrad? Kommer bostadsbubblan att spricka? Hur ska han styra upp pensionssystemet, när allt fler lever längre och ska försörjas av färre yngre, speciellt om inga invandrare kommer till landet?

Ska SD lösa alla landets problem genom att släppa in färre flyktingar? Är SD bara ett enfrågeparti? Ingen koll eller intresse av något annat?

Men det gäller att ta debatten med Åkesson snabbt, för snart har han nog klurat åt bra svar på de här frågorna också.


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.