Romney vinner


Nu är vi inne på slutspurten i det amerikanska presidentvalet, ett val som även påverkar Europa och Sverige. Det är väldigt jämnt, Barack Obama leder knappt, men jag tippar på att Mitt Romney vinner. Och även om jag om några dagar får äta upp min hatt, så finns det några saker som pekar i den riktningen.

Obama har inte hållit sina vallöften till de demokratiska kärnväljarna. USA:s krig pågår fortfarande och kostar enorma summor, undantagslagarna är kvar och tillika nationens skam, fånglägret i Gunatanamo Bay. Sjukvårdsreformen blev inget vidare, och inkompetensen gällande hanteringen av den ekonomiska krisen har inga gränser. Personligen trodde jag att han skulle prestera mycket bättre, och att George Bush politik skulle kastas ut med huvudet före. Istället fortsätter han i Bush anda.

När de demokratiska väljarna står där på valdagen, och tänker tillbaka på förra valet och de stora orden om CHANGE, som aldrig infriades så kan fingrarna lätt trycka ner en annan valsedel i kuvertet, trots att den tillhör en konservativ mormon. Ty det är en gammal fin tradition att man inte röstar på någon som struntar i sina löften och gör ett dåligt jobb.


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.