Privat sjukvårdsförsäkring OCH världens högsta skatter?


Trots att vi har världens högsta skatter och en ambitiös offentligt finansierad vårdapparat finns det uppenbarligen en marknad för privata sjukvårdsförsäkringar. Socialdemokraterna gillar det inte, de vill helst inte att privatpatienter och offentliga blandas på samma sjukhus, det skulle kunna skapa orättvisor, nämligen.

Kanske borde de fråga sig VARFÖR folk tecknar privata sjukvårdsförsäkringar i ett land där merparten av vår inkomst går till det offentliga, och VARFÖR staten med en total budget på närmare 1400 miljarder inte kan erbjuda fungerande och tillgänglig vård, där folk inte känner sig tvungna att komplettera med privata försäkringar?

Jag passar på att dela ut en känga till alliansregeringen likväl, som spär på osäkerheten. Hur ska vi ha det i framtiden, både världens högsta skatter OCH privata sjukvårdsförsäkringar? Det är dags att välja, antingen restaurerar man den offentliga vården/vårdförsäkringen eller så satsar vi på privata sjukvårdsförsäkringar, samt statligt stöd för de som faller utanför, i kombination med rejäla skattesänkningar.

Antingen lever vi i ett socialistiskt land där staten tar hand om oss, och merparten av vår lön – eller så bor vi i ett liberalt land, där vi behåller vår lön och själva köper vårdtjänster, försäkringar etc. Vi kan inte ha både och. Min plånbok är inte tillräckligt tjock för att försörja två olika politiska system.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, vård, vården, sjukvårdsförsäkringar


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.