Polisen och rapparen del 2


Polisen grep rappartisten Snoop Dogg häromveckan och tvingade honom till drogtest samt en kortare tid i förvaring pga misstanke om narkotikabrott. Och reaktionen lät inte vänta på sig, Snoop Dogg meddelade via sociala medier att Sverige var ett rasistiskt land där polisen ägnar sig år rasprofilering.

Att polisen skulle ha haffat artisten i ett slumpvis utvalt test låter iof lite märkligt, men det är givetvis svårt att motbevisa. Andra artister har tydligen också hamnat i polisens garn, kanske sysslar lagens väktare inte med rasprofilering, utan med kändisprofilering?

Nu verkar det som om drogtestet var positivt, polisen inväntar ett mer exakt provsvar från ett laboratorium. Och OM även det testet visar sig vara positivt så kommer Snoop att dömas för ringa narkotikabrott, och en mindre summa i böter.

Mycket väsen för ingenting?

Ja, då fortsätter man ju att undra; var polisens ingripande och det här testet egentligen särskilt lyckat? Förutom att sätta Sverige på kartan som ett träigt och intolerant land? Är det meningsfullt för polisen att jobba hårt inom brottsområden som genererar en ringa straffskala? Då det finns så mycket annat att göra, villainbrott, skadegörelse, hot, våld etc etc?


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.