Passkontroll del 2


Häromdagen skrev jag om hur oändligt länge man måste vänta för att beställa ett nytt pass i Stockholm. Idag skulle jag hämta familjens resehandlingar, vilket också resulterade i fiasko. Först fick jag vänta i en halvtimme, vilket i och för sig är absurt, jag skulle ju bara hämta något som redan var beställt och klart.

Därefter vägrade de att lämna ut min sons pass, ty personalen hade glömt bort att anteckna att det gamla passet makulerats, och som alla vet kan man ju inte ha två fungerande pass samtidigt. Bevisbördan låg tydligen på mig, och eftersom jag inte hade det makulerade passet med mig (varför skulle jag ha det?) så fick jag gå hem utan sonens pass. Det är bara att komma tillbaka imorgon och köa igen.

Jag tyckte mig skymta Franz Kafka vid entrén, men jag kanske bara inbillade mig.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, pass, myndigheter


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag