Oppositionen visar (lös)tänderna


Oppositionen och medierna är i full färd med att hacka på handelsminister Borelius, som någon gång under 90-talet anlitat svart arbetskraft. Hon skyllde på dålig ekonomi, fast inkomsterna var i miljonklassen. Framförallt är det hennes ursäkt som man retar sig på.

I Sverige betalar vi enorma summor i skatt, egenavgifter 30%, kommunalskatt 30%, moms 25%, plus bensinskatt, elskatt, fastighetsskatt, reavinstskatt etc etc. Av varje intjänad hundralapp får vi knappt behålla 30 kr. Det kallas ocker. Om vi någon gång anlitar svart arbetskraft för städning, måla väggarna etc så tror jag knappast vi drabbas av förtvivlade samvetskval. Finns det anledning att betala ännu mer skatt?

Notera att jag begår lagbrott om jag ger min svägerska en tusenlapp för att hon passar barnen några gånger i månaden.

Att inte betala svägerskan vitt kallas civil olydnad; alla rättssamhällen är uppbyggda genom civil olydnad, strejker, blockader, sabotage – medvetna lagbrott i protest mot orättvisa lagar. Gränsen kan ibland vara hårfin mellan vanliga brott och civil olydnad, det är upp till vårt samvete, vårt sunda förnuft.

Mitt förnuft säger att 70% i skatt är för mycket, i en rik industrination. Robin Hood skulle hålla med mig.

Oppositionen angriper även förslagen om avdragsgilla hushållstjänter. Kommer ni ihåg att vänstern lovade 200 000 jobb inom offentlig sektor? Det är knappast läkare och universitetslärare som ska massanställas, nej, det handlar om enkla jobb inom vård och omsorg. Statliga pigjobb är tydligen i sin ordning.

Finansministern får också en känga. Han har ingen politisk erfarenhet påstås det. Att han är en av Sveriges bästa ekonomer verkar inte vara meriterande.

Kulturministern får massor av kängor pga hennes bakgrund i Timbro. Kulturvänstern tror att hon ska rasera hela den skattesubventionerade kulturvärlden, samt förvandla SVT 1 & 2 till ”elitkanaler”. Blott ett fåtal kommer att gråta för att staten inte satsar på hackiga videoinstallationer eller lekprogram i TV. Glöm ej att ordet kultur kommer från latinets cultura anemi, med betydelsen själens odlande. Kulturdepartementet har inte odlat våra själar på många decennier.

Statsministern kritiseras för att vara svag inom det internationella området. Var Ingvar Carlsson och Göran Persson bättre när de tillträdde? Persson gjorde bort sig gång på gång under sina utlandsresor på 90-talet. Pinsammast av allt var när han lovprisade ”den politiska stabiliteten i Kina”. För att inte tala om Lars Ohly, Peter Eriksson, Maria Wetterstrand – vilka erfarenheter har de inom det internationella området?

Skolministern kritiseras för att han vill införa betyg från 6:e klass och skapa ordning i klassrummen. Betygen stressar eleverna, påstås det. Personligen blev jag mer stressad av de muntliga omdömena, då mina föräldrar skulle träffa lärarna. Finns det någon som vet varför vänstern är emot betyg, är det en ideologisk fråga?

Integrationsministern anklagas för att vara islamofob. Undrar vad hennes muslimska föräldrar säger om det? Obligatoriska gynundersökningar av flickor har hon också föreslagit, det föll inte i god jord. Obligatoriska undersökningar av pojkarnas snoppar är tydligen inte lika kontroversiellt, ty det har man gjort sedan Per Albins dagar.

Kritik riktas mot regeringen för att A-kasseavgifterna ska höjas, samt att fackavgifterna ej förblir avdragsgilla. Hela systemet subventioneras med våra egna pengar. Vem bryr sig om pengarna först tar en vända via skatteverket? Borgarna har de facto utlovat sänkt skatt, som både räcker och blir över för att betala fackavgifter, A-kassa och annat.

Även den sänkta skatten kritiseras. Sverige är förmodligen det enda land i världen där sänkt skatt ses som något misstänkt och farligt. Tänk om landet går under för att vi betalar 69% istället för 70% i skatt?

Borgarnas ”obefintliga” miljöpolitik kritiseras. Förresten, var det någon som upptäckte de rödgrönas miljöpolitik under den gångna mandatperioden? Att tårdrypande missionera om alternativa (ännu ej uppfunna) miljökällor – samt belägga allt med miljöskatt i ett av världens renaste länder – är det miljöpolitik? Det är blott genom vår utrikespolitik och genom EU som vi kan påverka länder som bedriver storskalig miljöförstöring. Två av partierna i vänsterkartellen är dessvärre EU-motståndare och är oerfarna inom det utrikespolitiska området.

Så här kommer det att fortsätta under fyra, åtta eller ännu fler år. Frågan är om ens de egna väljarna orkar lyssna?

Andra bloggar om: samhälle, politik, oppositionen, svartjobb, socialdemokraterna, intressant


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag