Obligatorisk vaccinering


Obligatorisk vaccinering 1Antivaxxers hade rätt. Det vet vi ganska säkert nu. Nåja, nu är ju antivaxxers en ganska stor och stökig familj, bestående av folk som aldrig vill ta något vaccin, till folk som blott är misstänksamma mot nya hastigt framtagna preparat baserade på ny teknik.

Men de hade rätt. Flera av Covid-vaccinen har biverkningar, och rekommenderas inte längre till alla åldersgrupper. Moderna och Astra-Zenecas används inte alls i vissa länder, medan Johnsons anses ge för dålig effekt. Kvar finns Pfizers vaccin, som också kritiserats i olika sammanhang.

Det är också allmänt känt att vaccinen inte erbjuder ett så bra skydd som vi trodde, att även vaccinerade kan föra smittan vidare, insjunkna och i värsta fall avlida. Vaccinen mildrar framförallt symptomen för de som skulle ha fått en allvarlig variant av Covid-19, vilket vore det tyngst vägande skälet till att vaccinera sig med dessa befintliga preparat.

Nya lösningar är emellertid på väg, både nya vacciner och mediciner, men det kommer att dröja ännu ett litet tag innan vi är i mål. Tills dess finns Ivermectin och Hydroxychloroquine som används effektivt i många länder, men som västerländsk sjukvård betraktat med misstänksamhet, trots bättre kunskaper om dessa mediciners biverkningar och effekter, än de snabbt framtagna vaccinens.

Att i de här läget kräva vaccinpass och obligatorisk vaccinering, som i Österrike, är inte bara förvånande utan närmast groteskt.

Vi befinner oss i ett osäkert medicinskt läge, där vissa produkter är på väg ut, och nya på väg in. Samt att även Covids-19 smittsamhet och effekter diskuteras, sjukdomen är för de flesta inte värre än en vanlig influensa. Det är framförallt äldre, sjukliga, överviktiga etc som drabbas hårt av Covid. Resurserna borde fokuseras på att skydda dem. Logiken i corona-rapporteringen är ofta haltande.

Möjligen är något annat i görningen. Något som inte alls har med folkets väl att göra? Kanske är det så att politikerna äntligen har hittat sin heliga graal?

Pandemin har gett dem alla verktyg som behövs för att hålla befolkningen i schack. Inga metoder anses för hårda, nedstängningar, isolering, vaccinpass och ständiga kontroller. Allt medan media och självutnämnda hysteriker eldar på. Fortsätter det så här är den fria världen är snart ett minne blott. Och det spelar ingen roll hur många gånger vi vaccinerar oss. De kommer att krävas ännu en spruta, och ännu en. Samt insyn och kontroller av medborgarnas medicinska historia, deras resor och förehavanden. Vi är väldigt nära nu. Det som händer i Österrike kan vara avgörande för utvecklingen i EU och andra länder.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag