Obama – den sämsta presidenten av alla


Barack Obama gick till val på temat förändring – change. Det fanns ingen ände på retoriken och reformviljan, allt skulle förändras till det bättre. Kriget i Irak skulle avslutas och Guantanamobasen skulle stängas. Allt det onda som George Bush och republikanerna stod för skulle bort, och USA återfödas i en ny skepnad.

I stället blev det tvärt om. Krigen i Irak och Afghanistan fortsätter, och Guantanamobasen, där man kan sitta i åratal utan rättegång finns fortfarande kvar. Undantagslagarna från 11-september-katastrofen finns kvar (USA Patriot Act). Dessutom är landet närmast bankrutt, fattigdomen breder ut sig och näringslivet är passiviserat. USA har blivit ännu mer slutet och auktoritärt, och landet är en katastrof vad gäller integritet och yttrandefrihet.

Ingenting har Obama lyckats med, han har dessutom ljugit oss rätt upp i ansiktet. Han är ingen liberal nydanare. Om vi ser till hans faktiska gärningar är han ännu mer konservativ än George Bush och hans republikaner.

Aldrig har USA  varit så politiskt instabilt, konservativt och repressivt  som idag, under en president som lovade det rakt motsatta. Därför korar jag honom till den sämsta av de sämsta genom tiderna.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, barack obama, obama, USA, Wikileaks


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.