När vänsteraktivismen blir systemkritisk


När vänsteraktivismen blir systemkritisk 1Vi återupplever den bysantinska eran; himlen förmörkas, pesten härjar, barbarerna står vid gränserna, ledarskapet lever i sin egen värld, och låter meddela att skatterna ska fördubblas, medan kejsaren inviger sin nya gyllene bro.

Dagens pest är ett influensavirus vid namn corona (krona på latin), eftersom dess runda form och omkringliggande utskott påminner om en kungakrona. Viruset sprids snabbt och har hög dödlighet, ca 10-15% för äldre personer, men även yngre och medelålders kan insjukna och symptomen är allvarligare än vid en vanlig influensa. Många länder har vidtagit åtgärder, skolor har stängts, folksamlingar har förbjudits, in- och utresor har reglerats på olika sätt. Israel har förbjudit inresor från vissa länder fram till maj.

I Sverige så tycker statsepidemolog Anders Tegnell att läget inte är allvarligt. Han har under lång tid tonat ner riskerna och farorna. Han menar till exempel att frivilligt hemarbete inte är att rekommendera eftersom det är orättvist mot de grupper som inte har möjlighet att hemarbeta.

Smaka på den. Istället för att se till att så få människor som möjligt är ute och smittar varandra, så lyfter Tegnell in tankar om social rättvisa i resonemanget, oavsett smittans spridning och utveckling. Och det är en slags rättvisa som knappt förekommer hos socialister eller marxistiska tänkare, utan det är den typ av rättvisebegrepp som mest florerar på svenska förskolor bland småbarn. Givetvis bryr sig inte ett virus om rättvisa, och givetvis ska en statsepidemolog ge konstruktiva och verkliga råd, istället för politiskt tyckande. Tegnell bör givetvis avskedas omedelbart, hans idéer är direkt farliga, och han bör inte inneha någon som helst chefsposition i något sammanhang.

Vårt att notera, flera klimatforskare har varnat för att vi under de senaste decennierna fått något kallare vintrar i Europa och Nordamerika, vilket givetvis ökar risken för virussjukdomar, då virus sprids snabbare och har större verkan i kallare klimat. När värmen drar igång på allvar i april-maj då brukar virusens verkan minska.

I vårt vänstervridna debattklimat så kan man ju inte ens prata om en eventuell nedkylning, då den statligt sanktionerade sanningen säger att det blir varmare, och inte kallare. Oavsett vad termometrarna och forskarna säger så blir det alltså varmare, pga av det politiska klimatprojektet. Hur många vetenskapsgrenar ska vi förlora? Fler influensor kan spridas och fler personer kommer att dö, bara för att några tomtar i ledningsskiktet gillar att berätta sagor för varandra. Och, så undrar förståsigpåarna varför konservatismen växer i Europa? Vänsteraktivismen är numera systemkritisk.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag