Mailterroristen Mats Lindström: ”bara sossarna granskas”.


[Mailterroristen] Lindström skriver i ett uttalande att han under sin föräldraledighet upplevt frustration över att bara socialdemokrater granskats i medierna Aftonbladet 060224.

Detta skulle vara orsaken till förtalskampanjen mot Reinfeldt som Lindström gjort sig skyldig till. Mats Lindström, en av socialdemokraternas viktigaste tjänstemän, arbetade tills nyligen som opinionsanalytiker på partihögkvarteret. Han sade upp sig i samband med avslöjandet.

Det finns en tradition i de flesta länder att makten granskas. Ju fler misstag makthavarna gör, desto hårdare blir bevakningen från allmänhet och media. Detta är en sund och viktig företeelse, medias roll går inte bara ut på att leverera bantningskurser och skvaller (även om så ofta är fallet). Socialdemokraterna har gjort bort sig ovanligt många gånger under de senaste åren, alltså är vi mer kritiska till deras förehavanden jämfört med andra partier.

Att leva i en låtsasvärld där man tror att alla har lika många lik i garderoben vittnar om dålig självinsikt. Dels har borgarna inte makten, och dels har de kanske inte levererat lika många skandaler; är det måhända därför det skrivs mindre om Reinfeldt & Co? Sossarna ser sig själva som martyrer, men det är inte första gången de sprider rykten av detta slag, Svd 060224. Personligen tror jag att Lindström inte agerat ensam, förtalskampanjerna har förmodligen sanktionerats av partiledningen; påhittat skvaller anses vara en del av valrörelsen. Det som skilde denna förtalskampanj från alla andra var att Reinfeldt inte accepterade påhoppen som en del av det politiska spelet, utan krävde en utredning.

Socialdemokraterna, som är det parti som högljuddast vrålar om solidaritet och rättvisa, undergräver sin egen trovärdighet genom förtalskampanjer, misskreditering av företagare, fylleri, lögner vid KU-förhör, skattefusk, nonchalans vid tsunamikatastrofen, fusk i ungdomsförbundet etc etc.

Därför hoppas jag på fortsatt hård men rättvis granskning.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag