Klimathysterin tar fokus från verkliga samhällsproblem; folk bryr sig mer om sugrör och plastpåsar från kinesiska floder, än vad som händer i grannskapet


Klimathysterin tar fokus från verkliga samhällsproblem; folk bryr sig mer om sugrör och plastpåsar från kinesiska floder, än vad som händer i grannskapet 1Sverige tillhör de länder som har lägst utsläpp av miljöföroreningar. Dessutom återvinner vi 99,2 % av allt avfall.  Vi är inte ens med i matchen vid en jämförelse med Kina, Indien, USA osv.

Det spelar ingen som helst roll att du tar cykeln till jobbet. Eller att du skippar plastpåsen i livsmedelsaffären. Eller att du betalar skyhög bensinskatt. Och mycket annat.

Den som tror att det gör skillnad lever i en illusion. Miljöaktivismen börjar likna en religion eller en slags kult.

Att vart fjärde år rösta på miljöpartiet gör inte saken bättre. Genom att avskaffa kärnkraften och istället satsa på ineffektiva vindkraftverk och solpaneler blir vi mer beroende av importerad el från utlandet, som ofta produceras av kol och olja. En ödets ironi att miljöpartiets politik har spelat oljebolagen i händerna.

Redan på 1990-talet predikade Al Gore att polarisarna skulle smälta och haven stiga. Katastrofen borde ha varit påtaglig vid det här laget. Men inget hände. Och nu flyttar man fram domedagsscenariot ytterligare tio år. Ungefär som Jesu återkomst för de domedagskristna. Han kom inte i år heller, förhoppningsvis kommer han nästa?

Kanske ska vi föregå med gott exempel, inför alla andra folk och länder? Om vi är duktiga så kommer kineser och amerikaner att ta efter?

För vi är givetvis världens medelpunkt, och alla tittar på oss. Eller så skrattar de åt oss? Medan dina surt förvärvade skattepengar kastas bort på nästa meningslösa projekt, istället för att finansiera ett välfungerande, tryggt och stabilt samhälle.

Klimathysterin tar fokus från verkliga samhällsproblem; folk bryr sig mer om sugrör och plastpåsar från kinesiska floder, än vad som händer i grannskapet.

Att vi ständigt är uppkopplade bidrar till den här förvanskade bilden av världen. Och vi engagerar oss i problem som inte existerar i vårt närområde, och låter vårt eget samhälle förfalla. Psykologer brukar säga att vi inte ska oroa oss över saker vi inte kan göra något åt, det är meningslöst. Däremot så kan vi agera där vi står, att engagera sig i närområdet med lokala skolor, förskolor, vårdhem, sjukhus, utomhusmiljön, sport, fritid, företagande, aktiviteter osv. Det var så här vi byggde samhället, genom engagemang – och det blir så här vi raserar det, med ignorans.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag