Ingen lök på laxen för EU


Det finns flera sätt att sätta stopp för ett fyllo, antingen kan man handbegripligen kasta honom i diket eller så kan man ha beslagta hans plånbok och nycklar, då lär han inte komma långt.

Kanske är det den senare taktiken Reinfeldt och Borg anammat då de sällat sig till de länder som vill minska EU:s budget. Och då talar vi inte om några procent hit och dit utan om att sänka från 1.04% till 0,8% av BNP. Det är ganska mycket pengar. Och med tanke på all överstatlig dumdryghet, frihetskränkande lagar och regleringar som kommer från EU så är det inte mer än rätt.

Från att ha varit en EU-vän så har jag under åren blivit allt mer skeptisk. Det lösa samarbetet verkar vara på väg mot ett Europas förenade stater med gemensam konstitution, där vi har en maktelit i Bryssel som verkar och styr, medan vi här uppe i kalla Svedala inte har särskilt mycket att säga till om. Ju större avstånd till makten, desto svagare blir demokratin.

Det finns givetvis flera sätt att sätta stopp för denna utveckling, man kan skriva insändare, blogga, demonstrera, starta EU-skeptiska partier, diskutera utträde etc. En annan väg är att kapa EU:s budget. Kanske gör den packade dinosaurien mindre skada utan pengar? Vem vet? En liten eloge till Reinfeldt & Co, kanske är det dags, jag har ju inte varit särskilt alliansvänlig på sista tiden.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, EU, Reinfeldt, Borg, budget, budgeten


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag