Inga mer pengar till Grekland


Om Tyskland håller fast vid sin linje, där man är mycket tveksam till fler nödlån till Grekland, så kommer det att bli en turbulent höst.

Grekland kommer att gå i konkurs ännu en gång, lämna valutasamarbetet och skaffa sig en egen valuta.

Den finansiella turbulensen kring denna händelse kan mycket väl tvinga fler länder till samma åtgärd. Och EU som vi känner det kommer inte att finnas längre.

Men det är inte säkert att de tyska politikerna håller sitt ord. Stödpaketen från norr till söder kan möjligen fortsätta något år till, men alla vet att det inte är en lösning på problemet, utan bara konstgjord andning. Om patienten inte svarar kommer någon att dra ut sladden från respiratorn förr eller senare. Resurserna behövs på annat håll.

Underhållningsvärdet i den här märkliga farsen är VARFÖR Nordeuropa överhuvudtaget ska låna pengar till Sydeuropa, och varför nord ska känna sig tvingade därtill?  När slutade våra länder att  vara suveräna och klara sig själva? EU:s politikeradel har kollrat bort oss totalt. Och nu sitter de lurade dårarna och funderar på vem som ska våga lämna det sjunkande skeppet först.


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.