Höj skatten med 2500 kr!


Det är allt jämnare mellan blocken. Alliansen knaprar in på oppositionens försprång. Kanske är det så att vi gillar att gnälla i mellanvalsperioderna, men när vi verkligen ställs mot väggen, och får välja mellan att behålla de ca 2500 kr i skattesänkning vi fått – eller att avstå – ja, då väljer vi givetvis att behålla. Att socialismen förlorat det politiska slaget – och mest bygger på avundsjuka och jantelagar, och att miljöpartiets klimatnojja är rena rama ljuget – gör inte saken bättre.

MEN, låt oss varken ta ut segern i förskott, eller prisa alternativen alltför mycket. Det finns en hel del saker i allianspartiernas politik som bör synas både en eller två gånger. Dels har de gjort bort sig vad gäller integritetsfrågorma, och dels tycker jag att reformer, skattesänkningar och avregleringar kommit av sig en smula. Visst är det bättre att ha 49% totalt skattetryck än 51%, men skillnaden är ju inte direkt avgrundsdjup… Nåja, små steg kanske är bättre än inga steg alls?

Kanske måste vi vänja oss vid tanken på att vi bor i ett land där vi har att välja mellan blå eller röda sossar? Och då väljer åtminstone jag givetvis de blå, även om det kanske inte är mina drömmars innersta politiska mål.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politik, samhälle, val 2010, alliansen, oppositionen


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag