Hellre lögner än inget


George W Bush, skulle aldrig ha blivit president, men någonting gick snett och vi fick honom. Jag skriver vi fick, eftersom han är ledare för världens mäktigaste land, och han påverkar även oss här ute på polarisen, bland isbjörnarna.

Bush fick 11-september-katastrofen i knät, sen gick allt åt fanders, undantagslagar, fångläger utan regelrätt rättegång, och nu senast får vi reda på att amerikansk militär nyttjat kinesiska förhörsmetoder.

Fångarna på Guantanamo utsattes för samma slags tortyr som amerikanska krigsfångar fick utstå under Koreakriget. Det tvivelaktiga hantverkets syfte är att tvinga fram falska erkännanden. Idén gick ut på att svartmåla amerikanska soldater, genom att tvinga dem erkänna vidriga brott, och därigenom vinna propaganda-poänger.

I grund och botten är jag inte är särskilt konspiratoriskt lagd, jag tror inte på nazi-ufon, reptil-sammansvärjningar, chipsinplantat, new world order, 9/11-sammansvärjningar etc etc. Men jag undrar i mitt stilla sinne – varför? Varför tvinga fram ett erkännande från potentiella terrorister som förvaras i en gudsförgäten militärbas på Cuba. Vill man inte ha fram sanningen? Vad i hela friden ska det syfta till?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, Bush, USA, Guantanamo


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.