Fimpa miljöpartiet


Just nu ligger det i socialdemokraternas intresse att alliansen upplöses, så att de kan övertala mittenpartierna att stödja dem i diverse frågor.

Problemet är ju att socialdemokraterna själva ingår i ett block tillsammans med miljöpartiet. Hur ska sossarna kunna övertala de andra att lämna sitt block, om de själva inte gör det?

En regering enbart bestående av socialdemokrater har förmodligen större chans att få igenom lagar och förslag –  än i samarbete med miljöpartiet.

Miljöpartiet är i grunden ett tillväxtfientligt utopiskt parti, vars politik inte ens är särskild miljöfokuserad längre. De struntar i många små viktiga miljöfrågor i förmån för teorin om global uppvärmning, som får allt fler kritiker, ju kallare klimatet blir.

Socialdemokraterna är ju å andra sidan tillväxtfokuserade (åtminstone historiskt sett) och man vurmar för industrialism, framsteg och arbetstillfällen. De bägge partierna är ganska olika ideologiskt.

Om vi tittar i backspegel på gamla socialdemokratiska regeringar så har de alltid varit ensamma om ministerposterna, och härigenom faktiskt lyckats navigera fram lagar och beslut ibland via mittenpartierna och ibland via vänsterpartiet. Det är så socialdemokraterna styrt Sverige under 40 års tid.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag