En smutsig valrörelse väntar


Förre statsministern Göran Persson (som inte gjort mycket väsen av sig på senare år) har dykt upp i medierna igen. Nu tycker han att Anders Borg borde ha en karens på ett år innan han går till Kinneviksfärens styrelse. Dags att fundera på det nu? Flera sossepampar har redan tidigare gått till samma koncern. Vet inte om Göran var lika oroad då? Jag tycker man absolut kan diskutera en dylik karens, men i dagsläget finns det inga regler kring detta. Samt att LO menar att Reinfeldts öppna-era-hjärtan-tal var en medveten kupp för att bana vägen för sverigedemokraterna…

Det lär bli en smutsig valrörelse.

Tänk att makten är så viktig för alla dessa ganska hopplösa typer som vi har i riksdag och regering? De trampar ner varandra, de smutskastar varandra, de armbågar sig fram till köttgrytorna – och när de väl är framme så äter de för mycket, mår illa, och somnar i diket.

De har ju egentligen inte så mycket att komma med – sänka/höja a-kassan med 0,75% – eller justera pensionerna med lika mycket? Det är ju inga visionärer, eller politiska ideologer vi pratar om.

Jag kanske är gammaldags, men jag tycker att makthavare bör ha en plan, en slags idé. Det är därför de söker mandat från folket. Att bygga ett bättre samhälle, underlätta för folk att tjäna pengar, skapa en hållbar migrationspolitik osv osv. I ärlighetens namn, utsikterna för att våra politiker ska lyckas med dylikt – oavsett färg – är ju inte särskilt stor. Politiken är ofta gravt överskattad.

För att exemplifiera saken. Jag har en gammal käpphäst: -Vad ska våra folkvalda göra för att nya företag ska flytta till och etablera sig i Sverige, för att skapa fler arbetstillfällen, och bidra med mer skatt och välfärd?

Nä, politikerna sitter och sprider galla på Twitter…


Prenumerera

Sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.