Din guide till valet 2006


Valet 2006 är lätt, det finns inte så värst mycket att fundera över. Vi kan inte rösta på vänsterblocket, och det är egentligen inte socialdemokraterna eller miljöpartiet som är de största bovarna i dramat, utan vänsterpartiet. Ohly har gått tillbaka till rötterna, det flirtas med kommunister och diktaturer, vilket är fullkomligt oförlåtligt. Det går inte att stödja en ideologi som bidragit till så mycket ondska i världen, även om vänstern avfärdar sovjetkommunismen och andra blodiga misstag som ”oäkta” marxism. Marx har fått tillräckligt många chanser.

Återstår då det borgerliga blocket. Kristdemokraterna försvinner ifall du inte är religiös, Centern faller ifrån ifall du inte vurmar för glesbygd och långbänk. Kvar finns moderaterna och folkpartiet, och det är hugget som stucket, välj någon av dem. Ifall du har egen firma eller intresserar dig för näringslivet rösta på m, om du är mer intresserad av utbildning, skola och vård rösta på fp.

Men kommer borgarna inte att spränga folkhemmet i bitar, avveckla vård, A-kassa och bidrag – totalt kaos?

Ta det lugnt, i Sverige är alla partier sossar. Borgarnas mest revolutionerande utspel handlade om att slopa fastighetsskatten, men slutade med att den skulle ersättas av andra avgifter. Djärvt förslag.

Andra bloggar om: val2006, politik, samhälle, intressant


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag