Dags att fälla de rödgröna?


Redan på valnatten insåg vi att landet skull ledas av en svag socialdemokratisk regering. Alliansen vågade inte utmana ordningen, då de själva skulle behöva SD:s stöd vid ett eventuellt borgerligt maktövertagande. Och regera med några gamla brunskjortor ville ingen göra, inte just då i alla fall.

Bäst att bida sin tid kanske, och låta de rödgröna göra bort sig? De rödgröna var ovana vid makten, de hade ingen utstakad politik, och skattehöjningarna bidrog inte populäriteten. Deras väljarstöd är idag förmodligen den lägsta någonsin.

Samtidigt har debatten kring flyktinginvandringen skiftat något. Det debatteras mer om kvoter, siffror och kostnader. Många börjar inse att flyktingpolitik inte bara handlar om att öppna sina hjärtan, utan det gäller även att ha en tjock plånbok. Och när socialförsäkringarna hotas och skatterna höjs, ja, då börjar folk söka allehanda ursäkter för att minska flyktinginvandringen. Alliansen skulle idag möjligen kunna göra en uppgörelse med SD bakom scenen, utan att tappa ansiktet helt.

Det är nog dags att fälla de rödgröna nu.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag