Burkaförbud – bra eller dåligt?


I Frankrike, och tidigare Belgien, har parlamenten röstat om att förbjuda burka eller nikab, d v s den heltäckande slöja som muslimska kvinnor i vissa länder bär.

Är det här höjden av integritetskränkande lagstiftning, då det bör vara upp till medborgarna att avgöra vilken typ utav kläder de ska bära? Värsta typen utav kultur- och religionsfientlighet parad med inte så lite rasism. Varför ska staten, parlamentet och politikerna gå in och peta i folks vardagsliv och deras klädval? Varför utsätta flyktingar och immigranter för ännu mer förtryck och förföljelser?

Eller är de muslimska kvinnorna utsatta för ett avgrundsdjupt kvinnoförtryck, den värsta typen utav patriarkalt maktutövande? Samt att det dessutom finns säkerhetsaspekter gällande maskerade människor; är det en man, kvinna eller en rånare som kommer in i butiken? Och hur ska man gå till väga vid anställningsintervjuer, kontakter med myndigheter, vänner, medmänniskor? Dolda ansikten krockar rejält med vår öppna västerländska kultur.

Välj din verklighet.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, religion, burka, burkaförbud, slöja, muslimer


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.