Bill Gates i blåsväder


Bill Gates i blåsväder 1
Bill och Melinda Gates

Den nyskilde it-miljardären och filantropen Bill Gates har råkat ut för ett mediedrev, där han anklagas för att ha varit otrogen, haft en dålig attityd mot anställda, samt vänskap med pedofildömde Jeffrey Epstein. Detta kan man läsa i New York Times som ofta sätter agendan för politiskt korrekta medier runt om i världen.

Så vad handlar det här om egentligen? Om Gates varit på Epsteins beryktade ö så skulle han nog med sina miljarder kunna ”sudda ut” minnet på alla inblandade. Samma sak vad gäller eventuella affärer etc. Kanske handlar det om något annat?

Det verkar som att medierna och de förmögna globalistvännerna plötsligt vänt sig mot Gates. Varför?

Kan motviljan bero på att Gates eventuellt funderat på en politisk karriär? Den interna politiska klubben gillar inte konkurrens, betrakta den fordom berömde och firade fastighetsmagnaten Donald Trump, vars gloria sjönk samma dag som han annonserade sin presidentkampanj.

Eller ser vi någon slags maktkamp inom den globala överheten? Mången foliehatt beskriver dagens ultraförmögna aristokrati som en global sammansvärjning, men i realiteten så drar de förmodligen åt olika håll, även om de kan tänka sig allianser sinsemellan. Ser vi allt fler sprickor bland rikemanseliten? Har Gates, som numera också är en av USA:s största landägare, blivit för mäktig?

Joe Biden, som backades upp av de förmögna, är kanske också ett bevis på schismen? Kunde de inte hitta någon bättre än en förvirrad gammal man, tänker många? Nej, de kunde förmodligen inte göra det. Ett bevis på att allt färre tilltalas av de superrikas agenda, oavsett innehållet i denna förmodade komplott.

Givetvis handlar det om storskalig korruption, där makthavarna hjälper till med regleringar som gynnar vissa bolag, och när mandattiden är slut så belönas de folkvalda med enorma arvoden, ofta förtäckta som föredrag och konsulttjänster. Systemet brukar kallas korporativism eller oligarki, där politiker och näringslivstoppar gör upp om dagordningen. Förlorarna är arbetarna, små- och mellanstora företag, medan vinnarna utgörs av multinationella företag, politikerklassen, offentliganställda och deras klienter.

Revolutionen äter sina barn, brukar man säga, och det verkar gälla även för gåsleversocialisterna. Även om Bill Gates är en av världens absolut förmögnaste människor, och lyckats skapa sig en tung maktposition via sina organisationer runt om i världen, så är han inte osårbar. Särskilt inte mot giftpilar från sina egna.

*

 

Foto: Kjetil Ree, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

 


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag