Åtta förlorade år


Åtta förlorade år 1Åtta år är en lång tid. För ett barn är det en evighet. Det hinner växa upp och börja i skolan, skaffa sig vänner och inhämta grundläggande kunskaper om livet och världen.

Åtta år är den tid som den rödgröna regeringen kommer att sitta vid makten. Åtta år är den tid som de vanskött Sverige.

Inte för att föregångaren Reinfeldts styre var bra, det var delvis oengagerat och slött. Men Löfven & Co är inte bara dåliga, de är charlataner, skojare och clowner. De är politikens svar på fake news, konspirationsteorier och pyramidspel.

Allt de gör är bisarrt och fördärvligt, från plastpåseskatt till oberäknelig migrationspolitik. Löfven & Co kommer att lämna över ett land i fullständigt förfall med otaliga problemområden.

Ska vi vara helt ärliga, regeringen uppvisar inte bara en totalt bristande politisk förmåga, det är värre än så. De kan inte ens prata eller uttrycka sig normalt, att lyssna på dem kräver en kraftfull mental ansträngning, och man skäms över vartannat ord de uttalar. Nivån är skrämmande låg. Det är som att få två rätt på matteprovet av 50 möjliga. Man blir rädd, chockad och börjar fundera på om allt stämmer.

Är jag en elitist? Är det för mycket begärt att landet ska förvaltas av kompetenta människor? I andra länder reciterar statsministern Illiaden på klassisk grekiska, men inte i Sverige, här ska vi ta bort antiken från skolundervisningen. Lite bildning och erfarenhet borde kunna vaskas fram i landet som en gång i tiden var så framgångsrikt på så många områden.

Hur många medborgare har farit illa av vanstyret? Utsatts för grov brottslighet, hamnat i oändliga vårdköer, fått dålig vård, värdelös skolundervisning, fastnat i byråkratin, hamnat ännu längre bak i bostadskön? En ytterst dålig start på livet för alla våra åttaåringar som inte upplevt annat än ett politiskt dårhus.

Det är illa, kanske värre än vad vi för tillfället kan överblicka. Vi pratar om en politisk gärning som i många andra sammanhang skulle vara straffbar.

Det åttaåriga vanstyret hade gått att undvika. Vi har hela tiden haft en borgerlig majoritet i riksdagen. Rädslan för oheliga allianser har bidragit till att landet vanskötts och förfallit. Borgarna har suttit stilla och tigit i dårarnas skepp, likgiltiga inför medborgarnas sorgliga öde.

Spektaklet fortsätter. Det tar aldrig slut. Gycklarna i regeringen kommer inte att ge sig, de fortsätter ihärdigt och med stor beslutsamhet att montera ner Sverige, bit för bit, dag efter dag.


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag