Socialdemokraterna vill BESKATTA oss ur krisen


Kommer höjda skatter att hjälpa oss ur krisen? Detta är en ren paradox eftersom ökat skattetryck givetvis bidrar till färre jobb. Det vet alla som driver företag, att när kostnaderna höjs då anställer man färre. Och när det blir mindre kvar i plånboken för Svensson så köper han inga bilar eller andra kapitalvaror som skulle få igång näringslivet.

Varför är detta så svårt att förstå för socialdemokraterna?

De har ju trots allt accepterat det omvända resonemanget, dvs om man höjer skatten på t.ex bensin, sprit el.dyl då minskar konsumtionen. Det anses ju vara en gammal hederlig sanning bland vänsterpolitiker, och straffskatter har använts länge för att styra vårt beteende.

Idag har vi en mycket hög straffskatt på arbete och företagande, det är bara att konstatera. Kommunalskatt, sociala avgifter, moms etc gräver djupa hål i plånboken. Och socialdemokraterna vill höja ännu mer. Med resultatet att jobben flyr landet, alternativt aldrig lämnar skrivbordslådan.

En modern socialdemokratisk solidaritetstanke borde byggas på en annan värdegrund än att straffa arbetare och näringsliv. De utgör ju grunden för all välfärd. Vi pratar om att bita handen som föder oss, såga av grenen vi sitter på, sälja kon och fortsätta mjölka…

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, skatt, skatter, krisen, finanskrisen, konjunkturen, socialdemokraterna, jobb, jobben


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.