Illa dold vänsterpropaganda


Signaturen Jörgen Norberg skriver i SVD att han ”har gjort slut med alliansen”, pga alla de orättvisor som den borgerliga regeringen gjort sig skyldig till. Han skriver bl a att:

Det finns många, vissa siffror säger en miljon, som inte har något arbete. En följd av den vänsterpolitik som förts under årtionden. Antalet lediga jobb enligt arbetsförmedlingen pendlar runt 20 000. Vilka jobb skall de övriga 980 000 ta?

Sanningen är den att Sveriges invånare har det bättre än på många många år, arbetslösheten har sjunkit drastiskt (under 4%). Skattesänkningar ger mer pengar ÄVEN till låginkomsttagarna, och konkreta arbetslöshetsåtgärder bidrar till att folk som tidigare haft svårt att hitta arbete kommer ut på arbetsmarknaden.

Den socialdemokratiska regeringen har inte kommit i närheten av detta, inte ens under den förra högkonjunkturen runt år 2000. S, mp och v lyckades inte med sin arbetsmarknadspolitik, inte heller med sin utbildnings-, skolpolitik, inte på något område lyckades de förbättra villkoren för landets invånare.

Alliansregeringen bedriver en politik som liknar socialdemokraternas under 50-talet, man värnar arbete, rättvisa, rätten att kunna försörja sig själv, samt konsekvens, tydlighet och ansvar gällande de sociala skyddsnäten. Regeringen har inte genomfört en enda reform som inte skulle ha kunnat genomföras av socialdemokrater. Minns att det var s som skattebefriade de allra rikaste, försämrade för pensionärer och arbetslösa förr om åren. Den borgerliga alliansen är knappast perfekt, och det finns mycket kvar att göra, men de har lyckats berika landet på ett sätt som för tankarna till de s k rekordåren.

Det är med avund i blicken vänstern nu betraktar det politiska läget, och den som tycker att högre välstånd för medborgarna (även för låginkomsttagare) är orättvist, bör allvarligt ifrågasätta sina politiska preferenser.

Intressant? Andra bloggar om: samhälle, politik, alliansen, regeringen, Reinfeldt


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.