Försvarsutskottet hade ingen aning


Nu börjar medierna debattera FRA-lagen på en lite högre nivå. Från att först negligerat frågan börjar nu etablerade journalister att nysta i signalspanings-härvan. Svd menar att riksdagens försvarsutskott inte informerades om att Sveriges spaning mot Ryssland är ett av huvudskälen bakom FRA-lagen. Åtminstone menar representanter från utskottet att så är fallet.

Detta är en märklig vändning, eftersom FRA alltid spanat på Ryssland i etern, det har väl närmast varit deras huvuduppgift. Och med tanke på hur internet är uppbyggt är Sverige väl lämpat för spionage av kabelburen information i vårt hörn av Europa.

Antingen ljuger försvarsutskottet eller (hemska tanke) så har de ingen koll. Kan vi medborgare acceptera ett så håglöst och flegmatiskt försvarsutskott? Våra folkvalda låter FRA leva sitt eget liv och driva sin egen agenda. Ett litet land som Sverige, utan militära muskler borde hålla sig på mattan och inte reta den stora björnen i öster. Åtminstone borde man inte reagera förrän björnen retat oss. FRA:s agerande är snarare ett hot mot vår säkerhet än ett skydd. Undrar just vad Putin & Co tycker om att någon trålar i deras ankdamm?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, FRA, avlyssning, integritet, spionage


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.