In och ut ur EU


Maria Wetterstrand (mp) stödjer inte längre kravet på utträde från EU, en fråga som hennes parti länge kämpat för. Det är en logisk åsiktsändring, precis som det från borgerligt håll inom snar framtid kommer att resas krav på utträde – såvida inte våra liberalt sinnade politiker gillar överstatlighet, byråkrati, ökat avstånd till makten samt ökade offentliga utgifter?

Nåväl, vi har offrat en del politiska principer för den goda saken, EU är ju ett fredsprojekt. Idén om att binda samman våra länder med ekonomiska band och därigenom skapa samförstånd och enighet har lyckats.

Nu sitter vi utmed ett dignande långbord och smörjer kråset, de som sitter vid östra flanken har ännu inte fått huvudrätten, men annars är det frid och fröjd. Kanske är det dags att visa att vi européer kan mer än att dunka rygg och höja de välfyllda glasen? För även om kalaset stundtals är riktigt trevligt så grumlas fröjden av den krångliga bordsplaceringen, obegripliga menyn, de ouppmärksamma servitriserna och den dyra notan.

Jag tror vi tar kaffet någon annanstans.

Uppdatering 080229: Per Gahrton skriver i DN om för och nackdelar med EU.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, EU, miljöpartiet, byråkrati


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.