Enligt en studie från NOAA som publicerades för några månader sedan så tillbakavisas den så kallade pausen i den globala uppvärmningen. Tidigare pratades det om en avmattning i uppvärmningen under ca 17 år. Men detta tillbakavisas nu av NOAA, som gått igenom mätdata och korrigerat siffror som ansetts vara felaktiga.
Vi märker att klimatdebatten ånyo fått luft under vingarna, och man noterar allt oftare artiklar av typen Det varmaste året någonsin, havsvattnet stiger, polarisen smälter etc etc.
Jag blir skeptisk när alla springer åt ett håll, jag ifrågasätter hysteri och alarmism. Och alla ni som tror att klimatforskning är en exakt vetenskap, hur förklarar man egentligen allt detta fipplande med mätdata? Som lekman har man ingen chans att kontrollera vad som är rätt och logiskt, eller bara fel och korkat.
Tusentals olika faktorer påverkar vädret, människan kanske är en av dem, och tusentals olika väder bildar långsiktigt ett klimat.
Och det finns faktiskt mer relevanta saker som påverkar klimatet än växthusgaser. Och då menar jag rent konkret, utan att teoretisera, eller lansera någon ny stollig teori.
Vi lever i en interglacial, dvs en tidsålder mellan istider. Holocen, som vår värmeperiod kallas börjar gå mot sitt slut om vi jämför med andra tidigare värmeperioder. Mätdata får vi från isborrkärnor, där klimatet satt sina spår likt årsringar på träd.
Det är alltså dags för en ny istid. Detta vet vi. Och det kan gå förhållandevis snabbt, mellan 100-1000 år tar det ungefär innan vi börjar märka nedkylningen. Det är bara att kolla upp mina uppgifter, Wikipedia och andra tillförlitliga källor skriver om interglacialer. Och det jag skriver kan svårligen falsifieras rakt av. Det kommer att hända. Kanske är intergacialteorin till och med och mer trolig än teorin om global uppvärmning?
Ändå är det ingen som direkt oroar sig, eller funderar nämnvärt över detta. Trots att nästkommande generationer står inför den största klimatförändringen sedan förra istiden.