Drömmen om en virusfri värld


Drömmen om en virusfri värld 1Det har demonstrerats mot vaccinpass både i Sverige och i andra länder. Vaccinpassen har blivit till en symbol för västvärldens förfall och medborgarnas minskade frihet. Jämförelser görs också med kinesernas sociala kreditsystem, ett sätt att hålla medborgarna i schack under den digitala eran.

Våra politiker, hur högt de än skriker, kan aldrig lova en värld utan virus, bakterier och andra olyckor. Däremot kan de skapa ett samhälle med god jordmån för forskning och utveckling. Och därigenom får vi goda behandlingsmetoder, mediciner, vaccin mm.

Att ge folk olika rättigheter beroende på vaccinationsstatus är fel väg att gå. Dessutom testar sig de ovaccinerade mycket oftare än de vaccinerade, och vi vet att även de som tagit alla sprutorna likväl kan föra smittan vidare. I det här läget kan det mycket väl vara så att en ovaccinerad person i större utsträckning bidrar till att smittan begränsas. Dels genom regelbunden testning, och dels genom utvecklandet av ett naturligt immunförsvar.

De vaccin som nu finns på marknaden utvecklades hastigt och de börjar bli daterade. Nya vaccin är emellertid på väg, men även nya mediciner med god verkan. Och vi vet att sjukdomen framförallt slår mot riskgrupper, såsom äldre, överviktiga, diabetiker, astmatiker mm. För de flesta friska individer är Covid-19 jämförbart med en influensa. Notera att även vanliga influensor kan vara svåra, utan att för den skull klassas som dödliga pandemier.

Om vi stänger ner samhället, förser folk med vaccinpass och diskriminerar utifrån antalet injektioner, så kommer vi snart att förlora vår frihet, kreativitet, kultur och vår civilisation. Och då kommer vi slutligen inte heller att kunna skapa nya mediciner och behandlingsmetoder. Vaccinpass-förespråkarna må vara rädda om sina nära och kära, men de gräver ner sig i ett intellektuellt svart hål. När vi har gett upp alla våra friheter, vad finns det kvar att leva för?


Missa inget!

En sammanfattning av veckans artiklar skickas till din inkorg, varje måndag.